Het bouwproces


Nadat het ontwerp is goedgekeurd en de bouwtekeningen zijn vervaardigd maakt men de platte wagen die als onderstel dient voor de constructie. De contouren van de poppen en objecten worden eerst ruw vormgegeven met stalen pijpen en staaldraad dat aan elkaar wordt gelast. De ruwe vormen worden gepast en voor zover mogelijk op de wagen geplaatst.

De bouwtekening Het staal
De delen boven de 3.20 meter worden naast de wagen gebouwd in verband met passeren van de viaducten naar de startplaats. Nu de ruwe vormen klaar zijn begint het  gazen. De stalen vormen worden met kippengaas bekleed. De precisie waarmee dat gebeurt is van belang bij de uiteindelijke vorm.

Bouwproces 3  Bouwproces 8  Bouwproces 5

Nu kunnen ook de details als oren, neuzen, handen, etc. worden toegevoegd. Na het gazen wordt het gaas met schilderstape beplakt waardoor het plakken van de met veel behanglijm besmeerde repen papier wat gemakkelijker wordt. Tot slot wordt de ondergrond beplakt met wit papier zodat de kleuren er gemakkelijker op aan te brengen zijn. De wagens gaan in delen naar het startpunt omdat de te passeren viaducten de uiteindelijke hoogte van 6.25 meter niet toelaten. Bij de start worden de delen door kranen in elkaar gezet.

Bouwproces 6 Bouwproces 7